Drolsum Stasjon

Drolsum Stasjon

Fra å være et lokalt bluegrass-fenomen på Ringerike har det ivrige seksmannsbandet fra Hønefoss blitt en happening langt utenfor hjembygda. Siden oppstarten i 2010 har de gitt ut to album, sluppet fem singler og avholdt langt over 180 konserter.

Fra værharde Svalbard i nord til langt mer sommerlige temperaturer og festivaljobber i Nederland, Langesund og Risør, for å nevne noe, har publikum latt seg rive med og sjarmere av de seks herrene.

Høsten 2016 slapp de studioalbumet «Opptur», produsert av Arne Moslåtten og med Tor Magne Hallibakken (Hellbillies, Ole Paus, Jonas Fjeld, Henning Kvitnes) bak spakene. Singelen «Opptur», var B-listet på NRK P1 i 12 uker. Låta er strømmet mer enn 70 000 ganger, itillegg til A-listing på Ordentlig Radio, P5 Fosen, Radio Hallingdal, Radio Randsfjord og Radio Riks Oslo. Stadig flere spisser ørene for Drolsum Stasjon – soundet, og ikke minst Drolsum Stasjon – begrepet.

At de synger og skriver på norsk, er ikke engang i Nederland nok til at publikum klarer å holde seg i ro når bandet setter i gang og holder det gående med lune historier og skråblikk mellom låtene.

«Jeg elsker Drolsum og er likevel ikke den enkleste billettkjøper. Jeg lar meg nok lure ut en hverdagskveld som jeg kan ta med en kompis eller tre, eller fruen?» Publikummer etter en konsert

«Drolsum Stasjon fikk avslutte og fikk det virkelig til å svinge mellom tømmerbygningene og i publikum. Flere gikk sjøsjuke hjem.» Henning Olsen, arrangør av Hivjukonserten